Praktiskt

Riksmötet- Var, när, hur?

Mötet hålls den 18-20 november på hotell Bohusgården i Uddevalla. Mötet börjar kl. 19.00 på fredag kväll och avslutas runt 14.00 på söndagen. Hela schemat för helgen samt info om resa, boende, mat och andra praktiska saker som är bra att känna till hittar du här nedanför. Du som är utsedd till ombud får också ett mail med all info du behöver inför mötet. 

Schema

FREDAG 18 NOVEMBER

15:00, 16:00, 17:00 och 18:00 Buss avgår från Uddevalla station till Bohusgården
17:30 – 19:00 Middag
19:00 Riksmötet öppnar och inleds med mötesutbildning för alla ombud
21:00 Valberedningsmingel – träffa nästa års kandidater till förtroendeuppdrag i Sverok

Resten av kvällen: Spel och andra aktiviteter för den som vill

LÖRDAG 19 NOVEMBER

07:00 – 08.30 Frukost
08:30 Mötet fortsätter
09:00 Friformsdebatt för att diskutera motioner
12:00 Lunch och “duttning”
13:00 Ombuden samlas för jämkning av förslag
13:30 Yrkandestopp för förslag, jämkningar eller ändringar gällande motioner. Mötet fortsätter
15:30 Paus
16:00 Mötet fortsätter
17:30 Mötet pausas till nästa dag
17.30-19.00 Tid för återhämtning
19:00 Festmiddag med med tal, avtackningar och firande av året som gått

Resten av kvällen: Spel och andra aktiviteter för den som vill

SÖNDAG 20 NOVEMBER

07:00 – 08:30 Frukost. Checka ut från hotellrummet
08:30 Mötet fortsätter
10:30 Fika i möteslokalen
11:00 Mötet fortsätter
13:00 Mötet avslutas. Lunch
14:30 Buss avgår till Uddevalla station

Boende

Vi bor i dubbelrum på hotellet under mötet. Om du vill bo med någon särskild person eller hellre vill ordna ditt eget boende anger du det i anmälningsformuläret som skickas ut till alla riksmötesdeltagare.

Mat och dryck

Maten som serveras under riksmöteshelgen är vegetarisk. Har du behov av specialkost anger du det i anmälningsformuläret som skickas ut till alla riksmötesdeltagare. Har du önskemål om specialkost som inte beror på allergi tar vi hänsyn till dem i så stor utsträckning som möjligt.

Sveroks alkoholpolicy säger att ingen alkohol ska förekomma under event som förbundet arrangerar. Det är därför inte tillåtet att dricka alkohol eller att vara berusad i de utrymmen där Riksmötets aktiviteter pågår, eller under måltiderna. Om det mot förmodan skulle förekomma någon berusad deltagare så kommer den att skickas hem på egen bekostnad.

Resa

Sverok betalar för alla ombuds resa till och från mötet. Resan ska i första hand göras med tåg, både av ekonomiska och miljömässiga skäl. Det finns två undantag:

  1. Om din resväg med tåg blir orimligt lång får du flyga. Med ”orimligt lång” menas att du behöver ta ett tåg som avgår före kl. 06:00 på avresedagen, eller ett som anländer efter kl. 24:00 när du reser hem.
  2. Om ni är tre personer eller fler som reser tillsammans kan ni välja att samåka i en bil och få milersättning.

I anmälningsformuläret som skickas ut till alla riksmötesdeltagare anger du hur du kommer att resa till mötet. Sedan kan du som åker tåg boka din resa till Uddevalla station här: https://medlem.sverok.se/tagresa/. Välj företagsfaktura som betalsätt och ange Riksmöte som fakturareferens. Då faktureras kostnaden för dina biljetter till Sverok och du behöver inte ligga ute med några pengar.

Har du angivit att du behöver flyga eller vill åka bil kommer Sveroks personal att kontakta dig angående det.

Foto och Film

Riksmötet kommer att filmas och sändas på webben med ljud och bild. Sverok kommer också ha en fotograf på plats för att ta bilder som sedan kan komma att användas i officiella Sverok-sammanhang. Vill du ej bli filmad och fotad kan du ange det i anmälningsformuläret du får inför mötet.

Tillgänglighet

Vårt mål är att göra Sveroks Riksmöte så tillgängligt och inkluderande som möjligt. Vi vill att alla ska kunna vara delaktiga och försöker skapa så bra förutsättningar som möjligt för det. Här kan du läsa om allt som rör Riksmötet och tillgänglighet.

 

Uppläsning och telefonanmälan
Du kan maila info@sverok.se eller ringa 010-551 93 00 om du vill få information uppläst för dig eller om du vill svara på anmälningsformuläret via telefon.

Möteshandlingarna
Handlingarna till mötet kommer att finnas online som ett Google Drive-dokument, samt i PDF och Word-format.

Maten
Vi strävar efter att alla ska få sina behov av specialkost tillgodosedda. Du som är utsedd till ombud får ett anmälningsformulär där du fyller i eventuella specialkostbehov.

På mötet
Vi arbetar alltid för att hitta en möteslokal som är tillgänglig för alla deltagare. Möteslokalen i Uddevalla kan nås med hiss och det finns möjlighet att ordna tillgång till ljudslinga och teckentolk. Behöver du ljudslinga eller teckentolk mailar du till info@sverok.se och berättar det. Tänk på att det kan ta lite tid att ordna särskilda anpassningar, så hör gärna av dig i god tid.

Barn på Riksmötet

Riksmötet är Sveroks högsta beslutade organ och som ombud behöver du kunna koncentrera dig på mötet och de beslut vi fattar. Barn som inte är ombud bör därför om möjligt stanna hemma, både för mötets och barnens skull. Har du som är utsedd till ombud spädbarn som ammas och där det är avgörande för din möjlighet att åka att de följer med dig? Hör av dig till info@sverok.se så försöker vi hitta en lösning.