Onlineregistrering

Onlineregistrering av medlemmar!

Onlineregistreringen finns för att förenkla föreningens medlemsregistrering. Gör så här för att aktivera den:

 1. Logga in i eBas
 2. Gå till Medlemmar>Onlineregistrering
 3. Klicka i kryssrutan Aktivera registreringssida
 4. Klicka i rutan Automatisk återinbjudan vid nytt år om ni vill att era nuvarande medlemmar ska få en inbjudan att återregistrera sig i föreningen vid början av varje nytt år (läs mer om återregistrering längre ner på den här sidan)
 5. Kryssa i och lägg till information om medlemsavgift om föreningen har en sådan. Har ni ingen medlemsavgift lämnar du dessa fält tomma. Bra att veta är att om ni använder eBas verktyg för direktbetalning av medlemsavgifter går det inte att lägga in någon medlemsavgiftsinfo här. Den hämtas då istället från direktbetalningen (sidan Betalningar>Medlemsavgifter).
 6. Välj om ni vill aktivera uppslag från SPAR och SMS-verifiering (mer information om vad det innebär finns i eBas)
 7. Välj en bakgrundsbild om ni vill och avsluta med att klicka på Spara.

När du sparat kan du klicka på länken som finns i fältet Registreringssida för att se hur föreningens registreringssida ser ut.

Automatisk återregistrering

Med automatisk återregistrering aktiverad skickas ett mail i början av varje nytt år till alla som fanns på förra årets medlemslista. Mailet är en inbjudan att återregistrera sig som medlem i föreningen. Gör så här för att aktivera funktionen: 

 1. Logga in i eBas.
 2. Gå till Medlemmar -> Onlineregistrering
 3. Klicka i rutan Automatisk återinbjudan vid nytt år.
 4. Klicka på Spara. Klart!

Manuell återregistrering

Har din förening ett annat verksamhetsår än kalenderåret? Eller vill ni ha möjlighet att lägga in egen text i återregistreringsmailet? Då passar den manuella återregistreringen bäst för er. Så här funkar det:  

 1. Logga in i eBas.
 2. Gå till Medlemmar –> Medlemslista
 3. Klicka på den lilafärgade knappen Skicka inbjudningar till medlemmar.
 4. Följ instruktionerna för att skapa meddelandet som ska skickas ut till medlemmarna. När allt är klart klickar du på Skicka inbjudningar till medlemmar.

Medlemmar som återregistrerar sig dyker upp i eBas under Medlemmar -> Granska nya eller direkt i Medlemmar -> Medlemslista, beroende på vilka inställningar ni har för detta. Efter en månad kan du klicka på Skicka inbjudningar till medlemmar på nytt. Då skickas nya inbjudningar ut igen till alla som varken svarat ja eller nej på det första mailet.