Maxa er förening

Maxa föreningen!

Dags för föreningen att ta nästa steg? Här har vi samlat alla bra tips och trix för att gå vidare med en förening som vill hitta nya medlemmar, utveckla demokratin, nyttja våra samarbeten och mycket mer! För er som ändå söker svar på lite svårare frågor så kan ni alltid höra av er till oss på info@sverok.se eller ringa oss på 010-551 93 00.

Ny förening?

Vad händer nu då? Ni har startat föreningen, ni har en styrelse och säkert en massa bra planer. Så vad behöver ni göra för att få igång det hela, hur gör ni det och vad finns det därute som kan vara intressant för er? Här har vi samlat en checklista som ni kan använda er av i uppstartsarbetet. Lycka till!

 

Öppna bankkonto

En förening behöver ett bankkonto dit Sverok kan skicka föreningsbidraget och för att kunna förvara föreningens pengar, samt göra inköp till föreningen. Helst bör ni ha ett företagskonto till er förening. Om ni är en liten förening kan ni använda ett privatkonto istället för ett företagskonto för föreningen. Klicka nedan för att läsa mer.

 

Förmåner

Som en av Sveriges största ungdomsorganisationer kan vi förhandla fram billigare resor, försäkringar och mycket mer för våra medlemmar. Därför har medlemmar i Sverok har en hel rad förmåner. Vi arbetar ständigt för att hitta nya samarbeten som ska göra livet som föreningsaktiv ännu lättare och ännu roligare.

Fler unga

För att få ett ekonomiskt bidrag från Sverok måste man vara under 60 %-gränsen, det innebär att en förening med färre än 60 % ungdomar i åldern 6–25 år i föreningen inte kan få ungdomsföreningsbidrag från Sverok. Här kan du få tips och information om hur man kan öka chansen att få bidrag: