Föreningsåret

Föreningsåret

Varje år i en Sverokförening kommer med många nya aktiviteter och erfarenheter men några saker förblir samma varje år. Vad är det egentligen som Sverok kräver att ni gör i er förening varje år?

Här har vi samlat allt!

Hålla årsmöte

Föreningens årsmöte är platsen där medlemmarna samlas och tar de största besluten i föreningen, planerar kommande verksamhet och väljer ny styrelse. Alla medlemmar har rätt att delta, föreslå saker och rösta om besluten. Årsmötet ska som namnet antyder hållas en gång per föreningens verksamhetsår.

Information om årsmötet behöver gå ut i god tid till alla medlemmar, glöm inte att kolla föreningens stadgar vad som gäller kring ert årsmöte.

Vi har samlat massor av bra information och fördjupningsmaterial kring årsmöten på ett smidigt ställe.

 

Arrangera verksamhet

Varje förening behöver ha verksamhet minst två gånger om året för att kunna få bidrag från Sverok.

Vill ni maxa er förening och bli ännu bättre på att skapa verksamhet för era nuvarande och blivande medlemmar? Kolla in våra utvecklingstips.

 

Följa Sveroks krav

Våra krav i korthet är att ni som förening ska:

  • Rapportera
  • Vara verksamma
  • Följa era stadgar
  • Sköta er föreningsekonomi
  • Delta i kontroller
  • Vara demokratiska

Vill ni läsa mer om våra krav och vad de innebär?

 

Rapportera

Sista dag att rapportera för 2018 är 15 februari!

Rapporterna som er förening gör till Sverok är det underlaget vi använder när vi räknar ut hur mycket bidrag ni får av oss. Det finns tre typer av rapportering ni gör som förening:

  • Årsmötesrapport
  • Verksamhetsrapport
  • Medlemmar

All rapportering sker i vårt medlemssystem eBas [LÄNK]. När föreningen har rapporterat in sina uppgifter så kontrollerar vi uppgifterna och betalar ut pengarna till föreningens bankkonto.

 

Åk på distriktsårsmöte

Alla föreningar blir automatiskt medlemmar i ett lokalt Sverokdistrikt när de går med i Sverok. Det betyder att föreningen har rätt att skicka ombud till distriktets årsmöte och rösta i alla frågor som rör distriktets verksamhet. Distriktsårsmötet är en bra chans att träffa föreningsaktiva från andra föreningar och hitta på nya kul samarbeten.

Håll koll på när ert distrikt har sitt årsmöte och ta chansen att påverka utvecklingen av spelhobbyn där ni bor!

 

Välj ombud till Riksmötet

Riksmötet 2018 röstade fram ett nytt sätt att välja ombud till riksmötet. Vi kommer att uppdatera informationen inom kort.