Checklista för nya föreningar

Grattis till er nya spelförening!

Vad händer nu då? Ni har startat föreningen, ni har en styrelse och säkert en massa bra planer. Så vad behöver ni göra för att få igång det hela, hur gör ni det och vad finns det därute som kan vara intressant för er? Här har vi samlat en checklista som ni kan använda er av i uppstartsarbetet. Lycka till!

Checklistan

Det är bra om hela styrelsen har läst igenom vad som står här, så att alla har samma information och kan hjälpas åt med att hålla reda på allt.

Logga in på ebas.sverok.se och kontrollera era uppgifter

Inloggningsuppgifterna till eBas kommer er kontaktperson få via ett separat mail med en länk till sidan för att skapa lösenord. Det är via eBas ni rapporterar föreningsuppgifter varje år för att bekräfta föreningens fortsatta medlemskap i Sverok och det är också här ni söker ungdomsföreningsbidraget. Vad som gäller för att få bidrag finns beskrivet under Pengar till föreningen.

Presentera er förening på spelkartan.se

Låt andra se att er förening existerar, lägg upp era spelträffar och hitta andra föreningar nära er! Ett mail med inbjudningskod till spelkartan.se har gått till er kontaktmailadress.

 

Skaffa ett bankkonto till föreningen

För att få bidrag behöver föreningen ha ett bankkonto i föreningens namn. Läs om hur ni ordnar det under Bankkonto.

 

Hitta fler idéer under Driva förening > Levla upp

Vore det bra med en föreningslokal? Skulle ni vilja lära er mer om hur man sköter en förening, eller kanske utveckla era kunskaper inom spelhobbyn? Behöver ni extrapengar för att kunna genomföra en idé? Läs mer om alla stöd ni som medlemmar i Sverok kan få under Pengar till föreningen.

Hör av er om ni har frågor eller funderingar

Kontaktuppgifter till Sveroks förbundskansli finns under Kontakta oss. Ni är varmt välkomna att höra av er om ni undrar över något. Alla frågor är bra frågor!

Fortsätt spela!

Sist men verkligen inte minst, fortsätt spela och ha roligt tillsammans!