Återregistrering

Återregistrering

Starta återregistreringen så kan era medlemmar själva registrera sig för 2019! Har ni några frågor kring återregigstrering, kontakta info@sverok.se.

 1. Logga in i eBas.
 2. Välj 2019 som år.
 3. Gå till menyvalet Medlemmar -> Onlineregistrering.
 4. Ser det ut så här? Om inte, gå till punkt 11.
 5. Kolla att uppgifterna om medlemsavgift, SPAR-uppslagning och SMS stämmer.
 6. Gå sedan till menyvalet Medlemmar -> Medlemslista
 7. Det ska se ut så här:
 8. Klicka på den gröna knappen Inbjudningar till förra årets medlemmar.
 9. Följ instruktionen och välj om medlemmarna ska få mail eller sms med en fråga om de vill vara medlemmar i år igen eller inte genom att klicka på en länk. De har också möjlighet att se och uppdatera sina personuppgifter.
 10. Medlemmarna som väljer att fortsätta vara medlemmar dyker sedan upp i eBas under Medlemmar -> Granska nya. Där kan ni föra över medlemmarna till medlemslistan. Om ni efter en månad klickar på Inbjudningar till förra årets medlemmar så skickas inbjudan ut igen till alla som varken svarat ja eller nej. Om någon hör av sig och har ångrat sitt nej-tack kan ni ge dem länken som finns i Adress till registreringssida som ser ut som under punkt 4 ovan.KLART
 11. Ser det ut så här istället?
 12. Då behöver ni aktivera onlineregistreringen först. Kryssa i rutan och klicka på Spara.
 13. När ni aktiverat onlineregistreringen kan ni även fylla i information om er medlemsavgift om ni har en sådan och om ni vill att medlemmen ska kunna hämta sina adressuppgifter från SPAR (Statens Person- och AdressRegister) med hjälp av personnumret istället för att skriva in dem för hand, och om ni vill att medlemmen verifierar sitt medlemskap med SMS istället för e-post.
 14. När ni är nöjda – gå tillbaka till punkt 6 ovan!

Onlineregistrering av nya medlemmar!

Onlineregistreringen fungerar även för att nya medlemmar ska kunna registrera sig. När ni aktiverade onlineregistreringen skapades också en länk med en adress till en registreringssida (se punkt 4 ovan). De som klickar på länken får se er presentation som ni kan lägga in i eBas under menyvalet Föreningens uppgifter – Grunduppgifter långt ner på sidan. De kan även se och godkänna era stadgar och hur deras personuppgifter kommer att användas. Sedan kan de fylla i sina personuppgifter och verifiera att de vill bli medlemmar med sms eller e-post, beroende på vad ni valde. Precis som vid återregistreringen dyker medlemmarna upp i eBas under Medlemmar -> Granska nya.

Registreringslänken kan ni sprida på sociala medier eller lägga på er hemsida.

Har ni ingen hemsida kan ni använda en mycket enkel minihemsida som är inbyggd i eBas. Den sätter ni igång från eBas under Föreningens uppgifter -> Hemsida. Har ni både hemsidan och onlineregistreringen aktiverad så dyker det upp en Bli medlem-knapp. Intresserade kan också skicka mail till er kontaktadress genom ett formulär på eBas-hemsidan. Ni kan också bestämma er för att publicera vilka som är förtroendevalda, era årsmötesprotokoll som ni laddat upp i eBas och har ni en Facebook Page till föreningen kan innehåll från den visas på er eBas-hemsida.