Hjälp till föreningar nära och under 60 %-gränsen

Hjälp till föreningar nära och under 60 %-gränsen

Är ni på väg mot eller redan under 60 %-gränsen för ungdomar i er förening? 

60 %-gränsen innebär att en förening med färre än 60 % ungdomar i åldern 6–25 år i föreningen inte kan få ungdomsföreningsbidrag från Sverok. Regeln är satt av MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor), som är den instans som delar ut statsbidrag till ungdomsförbund i Sverige.

Är ni …

… nöjda med det? Okej! Läs gärna det här.

… oroliga för att ni närmar er gränsen och vill åtgärda det i tid? Läs mer här!

… oroliga för att ni är under gränsen och vill åtgärda det nu? Läs mer här!

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Ja, till exempel går det bra att söka bidrag från ert lokala distrikt eller från er kommun. Ungdomsbidraget hos Sverok omfattas dock av 60 %-gränsen. Läs mer om bidragen på bidragssidan.
Ja! Alla föreningsstöd utom just ungdomsföreningsbidraget gäller. Det innefattar exempelvis försäkringen, rabatten hos SJ och eventuella andra förmåner vi har. Kika in på medlemsportalen för att se de aktuella föreningsstöden.
Ju fler vi är, desto starkare hörs vår röst i politiken, media, samhället och inte minst i hobbyn! Är ni kvar i förbundet, bidrar ni till tyngden av ett av Sveriges största förbund i det arbete som utförs för att spelhobbyn och spelkulturen ska bli en naturlig och uppskattad del i samhället. Ni omfattas fortfarande av alla föreningsstöd, utom just ungdomsföreningsbidraget. Ni har som alltid rätt att göra era röster hörda, både under året och på Sveroks riksmöte. Ni syns på spelkartan.se, kan hålla möten online via VoteIT och kan använda alla funktioner i eBas (såsom återregistrering av medlemmar vid årsskiftet). Sveroks vision talar om att samla, utveckla och sprida spelhobbyn. För att fortsätta vara samlade, utvecklas ur erfarenheterna och sprida hobbyn till de ännu icke insatta, är det självklart önskvärt att alla föreningar fortsätter hänga med på resan!