Månadsrapport februari

Publicerat den Publicerad i Aktuellt, Förbundsstyrelsen, Månadsrapporter

Februari är en kort månad, även ett skottår. För oss arvoderade rymdes dock väldigt många uppgifter på 29 dagar. 

Månadens första dag tillbringade jag och Alexandra på Sverok Östergötlands årsmöte – detta distrikt brukar ofta inleda Distriktsårsmötessäsongen, och vi agerade mötespresidium. Årsmötespeppen var stor, och mötet valde en styrelse med många kvar sedan 2019, en ambitiös verksamhetsplan och en budget som äntligen innehöll bidrag från Regionen!

Veckan som följde var det dags för ännu ett års upplaga av kongressen Folk och Kultur, som handlar om kulturpolitik i Sverige. Alexandra var på plats och representerade Sverok och Ax. Sverok var värd för ett panelsamtal som handlade om den svenska deltagarkulturen och Ax representerades av sin ordförande Anna Rydborg i ett panelsamtal om ideell kultur med bl.a. Kulturminister Amanda Lind. Efter panelsamtalet sa Kulturministern hur glad hon var att spelkulturen representerades på Folk och Kultur! 

Kulturministern på Folk och Kultur

I veckorna efter Folk och Kultur fanns det tid att på allvar komma igång med mycket av årets arbete – jag förberedde information till Vårslaget, vi började planera innehåll och lokal för Föreningskonferensen i Augusti, och Arrangörskonferensen i maj. 

Tredje helgen i februari ägde NärCon Vinter rum, och jag var där torsdag till fredag för att hålla i en trollstavsworkshop och representera Sverok. Vår närvaro var ett samarbete mellan kansliet, styrelsen och Leia-projektet. NärCon vinter var ett mysigt konvent, och vår workshop gick helt enligt plan med hjälp av ett gäng grymma volontärer!

Hemresan från NärCon gick fredag, sedan lördag morgon tog jag tåget till Umeå där Sverok Västerbotten hade sitt årsmöte. De valde ny styrelse och bjöd på gofika och snygga klistermärken. Jag assisterade som mötessekreterare och tillbringade sedan natten i Umeå. På söndagen fortsatte resan norrut och jag tog tåget till Luleå. När man kliver på ett nattåg klockan 06.09 har det en alldeles speciell atmosfär. 

Luleå var resmålet därför att jag 2019 valdes till valberedning för vårt distrikt Sverok Norrbotten, samtidigt som Alexandra valdes till ordförande. Väl där besökte jag de två största spelföreningarna – Tärningen Avgör och Klubb Spelkällan. Jag hann prata med representanter från båda föreningarnas styrelser och distriktsstyrelsen, och lära känna staden Luleå lite grann för första gången. Det var visserligen mitten av februari, men det var ungefär så kallt som jag normalt hade förväntat mig av Stockholm en kall vinter samma årstid. 

Efter nattåg hem tog jag ett par lediga dagar. Helgen därpå blev det dock resa av igen! Lajvkonventet Prolog gick traditionsenligt av stapeln i Västerås, och en rad förtroendevalda och personal från förbundet var på plats. Förbundsstyrelsens Helena Sandahl höll en föreläsning om mångfald i lajvsverige, jag och Sanna Hedlund höll ett utvecklingsforum om Spelkartan, och på lördagen höll vi i Sveroks Snackbar där vi pratade sverokiga saker och åt chips, nachos och popcorn. Som engagerad i föreningen Larpfund höll jag också en föreläsning om hur man gör billiga lajv, och blev intervjuad av Lajvpodden!

Under tiden hade Alexandra tagit på sig att åka på årsmötena för Sverok Nedre Norrland (lördag) och Sverok Jönköping-Kronoberg (söndag). Tyvärr satte sjukdom stopp för lördagsmötet, och tågstrul innebar att mötet i Jönköping nästan var över innan hon anlände. Det såg ut som att vi skulle kunna närvara på alla distriktsårsmöten, men när de äger rum i vintermånader får man räkna med lite svinn tyvärr. 

Årsmöte i Jönköping-Kronoberg

När Prolog var över var även mars över, så tack för denna gång!

 

//Erland, förbundssekreterare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *