Månadsrapport november-december

Publicerat den Publicerad i Aktuellt, Förbundsstyrelsen, Månadsrapporter

Slutet på 2019 var, föga förvånande, intensivt och med väldigt lite andrum. Årets sista månader innehöll Spellovet, Riksmötet, en rikskonferens med myndigheten MUCF, ett styrelsemöte och Sverok-Dagen. Plus en arbetsdag med AG Utbildning och en Team Sverok-konferens. Därav att den här rapporten publiceras i januari. 

Men vi tar saker en sak i taget! Vi börjar den 1:a november, mitt i Spellovet och den dag då handlingarna inför Riksmötet publicerades. Det mesta jobb med dokumenten var klara, men de sista detaljerna med VoteIt-mötet blev klara på dagen den 1:a.

Helgen efter Spellovet tog jag semester, men arbetet med Skilltreekursen om Riksmötet fortsatte. Tisdagen den 12:e november höll jag och Alexandra i den traditionsenliga Uppesittarkvällen inför Riksmötet, där vi gick igenom möteshandlingarna och svarade på frågor från tittarna. Vi fick rätt många frågor och var nära på att dra över tiden!

Söndagen den 17:e, fem dagar innan mötet, hade styrelsen sitt årliga IRM-möte (Inför RiksMötet-möte alltså). Där fördelade vi ansvaret för att presentera olika motioner och förslag på Riksmötet, samt hur vi skulle bemanna friformsdiskussionerna. Mötet hålls digitalt och var relativt snabbt avklarat. 

I teorin hade det kunnat finnas tid för annat än förberedelser veckan innan Riksmötet eftersom så mycket redan var klart. I praktiken så blev jag sjuk den veckan, och jag hade börjat förbereda mig på att kanske tappa rösten helt. Tack och lov höll den, och jag kunde prata när Riksmötet gick av stapeln som planerat den 22-24 november! Mer om det i en egen rapport. 

Efter Riksmötet är det en del arbete som går ner lite i tempo. Så både jag och Alexandra hade en vecka proppfull med konferenser. Alexandra arrangerade en halvårskonferens med Ax som vi är medlemmar i direkt måndag 25:e och tisdag 26:e. Den 26:e deltog jag i ett lunchmöte med Studiefrämjandets förbundschef och ett gäng andra medlemsorganisationer, där vi bland annat diskuterade hur dialog och samarbete mellan medlemmar och studieförbund ska fungera framöver. Onsdag-torsdag deltog vi i MUCF:s Rikskonferens, där vi bland annat bemannade LSU:s monter en dag, och fick möjlighet att ta del av en rad med seminarier och föreläsningar. 

Kulturministern talade på MUCF:s Rikskonferens

December blev en ganska kort månad, men med några spännande event! Det första var Sveroks födelsedag, Sverokdagen den 4:e december! Vi fyllde 31 år, och firade med en livestreamad gala som sändes från 13 till 20:00. Under galan delade vi ut priset Årets Spelare, och lyfta fram en rad föreningar som gjort inspirerande arbete under året!

Feststämning på Sveroks födelsedag!

Den 7:e december hade Arbetsgrupp Utbildning sitt första fysiska möte, tillsammans med den nyanställda Utbildningsledaren från projekt Skilltree. Under hösten har arbetsgruppen förberett underlag för att kunna skriva en Utbildningsstrategi för kommande år, med en plan för hur förbundet ska kunna få en bred och stark utbildningsverksamhet. Vi avslutade arbetsdagen med en skiss både på strategi och hur arbetsgruppen skulle arbeta under 2020. 

Andra veckan i december var kansliet redan igång med att planera arbete för 2020. Det var en massa möten planerade, som avrundades med förbundsstyrelsemötet 14-15 december. Tyvärr blev jag sjuk och missade en heldag med Ledningsgruppen, diskussioner om Sveroks utåtriktade arbete 2020 och en del av styrelsemötet. Det sista som hände innan kansliet gick på julledigt var den avslutande Team Sverok-konferensen 17-18:e december, som jag missade, men där arbetet med den nya verksamhetsplanen tog fart på allvar. Personalen arbetade i undergrupper med olika fokus, och såväl ansvarsfördelning som idéarbete tog fart. 

Efter den 20:e december tog Sverok julledigt, och det spännande året 2020 får ni höra om i en kommande rapport!

//Erland Nylund, förbundssekreterare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *