Månadsrapport Oktober 2019

Publicerat den Publicerad i Aktuellt, Förbundsstyrelsen, Månadsrapporter

Oktober 2019 hade stort fokus på Riksmötet, och det blir en rätt översiktlig rapport. På styrelsemötet 5-6/10 antogs alla de förslag som förbundsstyrelsen skulle lägga fram till Riksmötet, inklusive förslag på verksamhetsplan, budget, och en rad med motioner. Mötet ägde rum i Umeå, och du kan läsa mer om det i Referatet från FS-möte #5.

Veckan efter styrelsemötet hade jag fokus på att få klart möteshandlingar, finslipa texter och arbeta med att lägga in materialet i VoteIt. Nytt för 2019 var att vi anlitade en korrekturläsare, som gav språklig feedback på alla möteshandlingar, en möjlighet som även erbjöds de som lämnade in motioner.

Den 11/10 var det motionsstopp, och sista tillfället att anmäla Riksmötesombud. Det nya systemet för hur ombuden tas fram innebär att om det finns färre kandidater än antalet platser så får alla åka. I år hade vi dock 131 platser och strax över 150 sökanden, vilket betydde att stadgarna och styrdokumentet som kvoterar ungdomar och en geografisk spridning kom till användan. Slutresultat var en lista med 131 ombud, där runt 90 var under 26! Detta ledde till kanske det yngsta Riksmötet hittills, men mer om det senare. 

Alexandra skrev en rapport om Sveroks 30-årsfirande åt vårt systerförbund i Norge, Hyperion, och ett exemplar damp ner i postlådan på Essingen!

Under Oktober tog arbetet med AG Utbildning fart ordentligt, en av mina personliga hjärtebarn. Gruppen arbetar med att ta fram en strategi för Sveroks utbildningsarbete på flera års sikt, och kommer tillsammans med utbildningsplattformen Skilltree kunna ge Sverok en helt ny verktygslåda av utbildningar!

På utbildningstemat så bestämde vi oss i början av hösten för att den allra första Skilltree-kursen skulle handla om Riksmötet. Att skriva och designa den blev mitt jobb, så utöver Riksmöteshandlingarna och VoteIt tog det en stor del av mitt fokus. 

Oktober avslutades med Spellovet och en slutspurt inför publiceringen av Riksmöteshandlingarna den 1/11. Jag hann dock även med ett besök i Trelleborg, där Spelens Hus Malmö arrangerade en stor prova-på-spel aktivitet hela veckan lång i Valen-gallerian. Jag var på plats och pratade med lokala spelföreningar och svarade på frågor om spelföreningar. Ett väldigt roligt arrangemang, vi hoppas att kommunen fortsätter projektet!

Alexandra gjorde besök bland annat hos Hällen Gaming, en rollspels- och figurspelsförening i Spånga. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *