Månadsrapport september

Publicerat den Publicerad i Aktuellt, Förbundsstyrelsen, Månadsrapporter

September var månaden mellan två styrelsemöten, uppstartsmånad för flera arbetsgrupper och kickoff för Team Sveroks hösttermin. Septembers första dag var jag i Jönköping, inbjuden av vårt distrikt Jönköping-Kronoberg för att hålla en styrelseutbildning för deras styrelse och ett par representanter från lokala föreningar. Det var den andra sådana utbildningen jag höll i år, och den tredje i landet.

I Småland finns det fina tåg

Veckan därpå hade vi den första stora utbildningen i att skapa innehåll till Skilltree. Det var en heldag med representanter från Valamis, det finska företaget som utvecklar plattformen, och vår personal. Vi lärde oss mycket om hur vi använder verktyget, och hur vi ska planera vårt arbete för att skapa bra kurser. 

Utbildningsportal WIP

Samma vecka åkte jag på den tredje delen av utbildningen Ung Med Makt som jag deltar i detta år. Fokuset denna träff var på chefskap och hur tjänstepersoner och förtroendevalda samverkar. Det var en väldigt givande utbildning, och ett nyttigt tillfälle att sänka tempot under två dagar och reflektera. 

Efter utbildningen var det dags för höstens Team Sverok konferens. Men jag var sjuk. I en vecka var jag sjuk. Efter en vecka sjuk var jag väldigt uttråkad. Som tur var hade jag ett höstslag att förbereda, och plötsligt kort om tid att få det gjort! Höstslaget var årets andra distriktskonferens, och vi hade som vanligt en massa saker att diskutera. Tyvärr blev Alexandra sjuk precis innan slaget och missade det tillfället att träffa våra distriktsstyrelser. 

Slaget inleddes med en uppdatering om vad som händer i Sveroks olika delar, följt av ett pass om Hållbart Engagemang, utifrån material som LSU tagit fram. Stress och annan psykisk ohälsa är ett problem i stora delar av ungdomsrörelsen och våra distrikt, och att ta tid för att diskutera hur vi förebygger negativ stress är väldigt viktigt. 

Slaget innehöll också en samtalsstund för alla närvarande distriktsstyrelser, en sneakpeak på Skilltree, och en snabb briefing om de förslag som Förbundsstyrelsen planerar lägga fram till Riksmötet. 

Under månaden var det även mycket arbete med förbundets arbetsgrupper. Vi sökte och fick volontärer till arbetsgruppen för tjejnätverket Leia och jag hade uppstart för AG: Utbildning som kommer fokusera på att planera hur förbundets långsiktiga strategi kring utbildningar ska fungera. Vi har dessutom två nya arbetsgrupper som startar upp: Antirasism och Mångfald (ARM) och AG: Tillgänglighet. Som ansvarig för arbetsgrupperna hade jag möten med gruppernas ansvariga för att kunna rekrytera fler medlemmar till deras riktiga uppstart.

Anna inspekterar tekniken på Bokmässan

Sista veckan i September var jag ledig några dagar efter slaget, och tillbringade resten med att skriva möteshandlingar till styrelsemötet i början på oktober. Alexandra å andra sidan reste till Bokmässan i Göteborg och var värd för vår Fantastikscen. Fantastikscenen hade över 50 programpukter under mässans fyra dagar. Vill du veta vad som sades på scenen så hittar du flera av punkterna på vår youtubekanal, och fler är på väg!

På Bokmässan hade vi nytt material och de nya jättesnygga Sverok-regnbågstärningarna!

//Erland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *