Månadsrapport juni-juli-augusti

Publicerat den Publicerad i Aktuellt, Förbundsstyrelsen, Månadsrapporter

Här kommer en sammanslagen månadsrapport för sommaren 2019. Den är försenad, för perioden efter sommaruppehållet var väldigt intensiv och fullbokad, så jag hittade aldrig tiden att skriva klart mina rapporter. Månaderna är sammanslagna eftersom både jag och Alexandra var lediga stora delar av juli och augusti. 

För mig började juni månad i Skellefteå på Nordsken och hemresan därifrån. Mitt sista intryck av Skellefteå var att se Marvel Comics chefsredaktör C.B Cebulski ta en selfie framför Skellefteå-skylten. När jag kom hem tog jag större delen av den följande veckan ledigt, efter att ha jobbat fyra helger i rad. 

Andra veckan i juni hade jag möte om budgeten med vår kanslichef, deltog i en konsultation med LSU om hur deras strategi bör se ut de kommande åren, samt höll årets tredje K-möte. På fredagen åkte jag ner över dagen till Göteborg för att ha ett möte med vår styrelseledamot Emma om arbetet med att se över stadgarna. 

Inför midsommar hade jag ett första möte med Lajvverkstaden om en idé om gemensamt projekt, som vi arbetade vidare med under sommaren. 

Veckan efter midsommar hade jag ett par lediga dagar innan det var dags att resa vidare till Gotland och Almedalsveckan. Jag, Alexandra och ett gäng andra representanter från medlemmar i Ax – kulturorganisationer i samverkan, delade boende. Min första Almedalsvecka var en aning överväldigande. Tydligen var den mindre välbesökt än på många år, men Visby var ändå fyllt av politiker, företag och ideella organisationer. Det var tillfälle att prata projekt med olika samarbetspartners, gå på seminarier och lära sig mer om olika politiska frågor, och knyta nya kontakter från alla möjliga delar av Sverige. 

Proud and Nerdy i Mångfaldsparaden under Almedalsveckan

Både jag och Alexandra tog ledigt efter Almedalsveckan. Min ledighet blev lite mindre än tre veckor, för sista veckan i juli åkte jag på NärCon. Jag har inte åkt på så många konvent tidigare, men NärCon blev mitt fjärde 2019. Sverok skickade mig, vår föreningsutvecklare Sara Hauge, och nio volontärer. Vi bemannade ett Sverok-rum med en fotovägg och en pysselverkstad där besökarna tillverkade trollstavar på löpande band. 

Över konventet tillverkades flera hundra trollstavar, och vi fick prata med en massa peppiga cosplayare. För både mig och Sara var det vårt första NärCon, vi hade väldigt roligt och lärde oss en massa. Förutom trollstavsverkstaden höll vi varje dag en föreningsklinik där vi svarade på föreningsfrågor och hjälpte folk starta föreningar, samt tre programpunkter på olika teman kopplade till föreningsliv och cosplay. 

En av de vinnande lagen i vår trollstavstävling!

En av utmaningarna med NärCon, som stockholmare, är att det är veckan innan Stockholm Pride. Tack och lov så arrangerade jag inte något särskilt under Pride i år, men jag var gäst och deltagare på ett femte konvent – QueerCon. Arrangerat av QueerNördarna för tredje året i rad bjöd QueerCon på nördiga spel och föreläsningar på HBTQ-tema, och ett gäng volontärer som jobbade hårt för att göra ett så bra konvent som möjligt. 

Prideveckan avslutades som sig bör med en rejäl parad, där Sverok Stockhom och QueerNördarna hade förberett ett rejält Proud and Nerdy-flak. Eftersom vi hade brist på hjulvakter hoppade jag in, paraden var som vanligt en av årets höjdpunkter!

Prideparad betyder också ofta… augusti. Augusti var åter igen styrelsemötesmånad. Några sista dagar ledighet, sen ett par heldagar av att skriva och förbereda möteshandlingar. Efter en inspirerande sommar passade jag och Alexandra på att ha ett par möten där vi diskuterade långsiktiga idéer och visioner för hur Sverok kan utvecklas, för att inte tala om verksamhetsplanen för 2020. Med det perspektivet gick vi in i en hösttermin med stort fokus på förberedelser inför Riksmötet. 

Styrelsemötet i augusti får ett eget Referat, men vi behandlade såväl budget och verksamhetsplan som de motioner vi tänkt lägga fram till Riksmötet

Min sista höjdpunkt från Augusti var två heldagar med fokus på att skapa material till vår utbildningsplattform Skilltree. Det finns så mycket kunskap vi vill göra mer tillgängligt för våra medlemmar, och den här plattformen öppnar helt nya möjligheter att göra det. Jag kan säga att jag ser fram emot att äntligen få lansera Skilltree!

//Erland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *