Månadsrapport maj

Publicerat den Publicerad i Aktuellt, Förbundsstyrelsen, Månadsrapporter

Maj var ännu en styrelsemötesmånad. Om du vill veta vad som hände på styrelsemötet kan du läsa referatet från FS #3. Det allra första som hände för mig i maj var Sveroks arrangörskonferens. Jag hjälpte till att ta emot gäster och Alexandra höll i en programpunkt om projektledning. Konferensen var inspirerande, jag tog med mig många tankar om hur man skapar motiverade volontärer som engagerar sig på ett hållbart sätt. 

Samtidigt med förberedelserna för arrangörskonferensen färdigställde vi de sista möteshandlingarna för styrelsemötet som ägde rum den 11-12 maj. 

Veckan innan mötet hade jag nöjet att vara inbjuden till en temakväll hos Sverok Stockholm arrangerad av Studiefrämjandet Stockholms Län på temat hållbar utveckling och spel. Vi diskuterade rollspel, lajv, klimataktivism och hur de kan arbeta ihop. 

Maj var även den månad då årets första distriktskonferens ägde rum – vårslaget i Karlstad. Slaget var helgen efter vårt styrelsemöte. Jag och Alexandra förberedde ett helgschema där deltagarna fick lära sig om hur styrelsearbetet i andra distrikt såg ut, fundera på vad distrikten hade för framtidsvisioner, samt en uppdatering om vad Sverok håller på med. 

Som gammal distriktare var vårslaget en av mina roligaste händelser under maj, men jag kom tillbaka utan röst och ganska förkyld, så en utfärd till Pride i Norrköping fick ställas in. Alexandra som just hade valts in i Ideell Arenas styrgrupp däremot deltog i en introduktion och första träff med dem. 

25-26 maj var det dags för Studiefrämjandets förbundsstämma. Både jag och Alexandra deltog, och det var många viktiga frågor som behandlades. Eftersom studiefrämjandets statsbidrag minskat var det långa diskussioner om hur de ekonomiska ramarna för kommande två år skulle se ut. 

Veckan efter stämman var Alexandra inbjuden till möte med Kulturministern och hennes politiska rådgivare tillsammans med Dataspelsbranschen och Svenska esportförbundet. Det blev ett väldigt intressant möte om spelkulturens roll i kultur-Sverige.

I slutet av månaden reste jag till Skellefteå för att delta i spelkonventet Nordsken. Nordsken var en skitkul upplevelse – en massa hobbygrenar på samma plats, massor med bra programpunkter och föreläsningar. Jag hjälpte till att bemanna Sveroks Monter som var ett samarbete mellan Sverok Västerbotten, Sverok Norrbotten och Sverok Nedre Norrland. I sista minuten blev jag tillfrågad att moderera ett par samtal, det ena med en av Magics tidigare designers Mike Elliot, det andra med tre svenska spelskapare om hur man egentligen går över till att arbeta med sin hobby. 

På min besöka-föreningar-utmaning för året stod ”Ta en selfie med Darth Vader”. Check!

En av kvällarna under Nordsken hade vi dessutom middag med alla representanter från sverokdistrikt som var på plats. Det var kul att se nya ansikten och få ett tillfälle att umgås utan att arrangera saker. Som om det inte var nog fick jag tillfälle att hjälpa två föreningar hålla sitt första årsmöte och ansöka om medlemskap i Sverok!

Men här har maj blivit juni, och det är dags för en ny rapport. Juni gick snabbt över i ledighet, så sommarmånaderna kommer få klämmas ihop en aning. 

//Erland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *