Månadsrapport Mars

Publicerat den Publicerad i Aktuellt, Förbundsstyrelsen, Månadsrapporter, Onsdagsuppdatering

Här kommer till slut månadsrapporten för årets tredje månad, kraftigt försenad! Mars och april var fullproppade månader, och rapporterandet hamnade på efterkälken.

Jag och Alexandra inledde mars månad med en glassbonanza och många intressanta samtal på lajvkonventet Prolog. Jag kom tyvärr hem utan någon röst, så när det var dags för årets första kommunikationsmöte (där distriktsstyrelser och förbundsstyrelsen diskuterar viktiga frågor) var jag tvungen att be min styrelsekollega Linnea att ta över det mötet. Kommunikationsmötet blev av kvällen den 3:e mars, och deltagarna diskuterade bland annat vilken roll ambassadörsföreningar har och skulle kunna ha i distrikt och förbund.

I början av mars höll Anna Westerling en workshop med mig, Anna Liljeblad, Sara och Nicholas ur personalen om vad för innehåll vi vill se på årets Arrangörskonferens. Konferensen äger rum nu på lördag den 4:e maj, och slutresultatet vad gäller innehåll kan se hitta på hemsidan ifall ni inte anmält er till evenemanget! Arrangörskonferensen arrangeras tillsammans med SJ, och kommer behandla många aspekter av arrangörskap.

Strax efter Prolog drog vi även igång med förberedelser inför förbundsstyrelsemöte nummer 2, som ägde rum i Göteborg. Mötet hade fokus på både strategiska frågor rörande politik och Riksmötet, och en revision av årets budget. Läs mer om FS-möte #2 HÄR. I samband med detta styrelsemöte lyckades jag också göra ett besök på QueerNördarna Västs årsmöte, och diskutera hur de kan samverka med förbund och distrikt.

Panelen värmer upp inför programpunkt åttonde mars.

Den åttonde mars uppmärksammades kvinnodagen i flera spelkultursammanhang. Jag var deltagare på en temakväll i Studiefrämjandets lokaler i Stockholm, där både Anna och Caroline ur förbundsstyrelsen medverkade som gäster. Anna kom direkt till evenemanget efter att ha varit med och genomfört en heldags välgörenhetsstream med Female Legends. Diskussionerna om feminism och jämlikhet i spelhobbyn är otroligt viktiga, och evenemanget i Högdalen tog upp viktiga frågor och född nya reflektioner.

Mars var även en månad av många årsmöten! Jag satt som mötessekreterare på Sverok Stockholm-Gotlands årsmöte, Vice ordförande Max ordförde för Sverok Skåne, och Alexandra var gäst på årsmötet för Sverok Väst samt mötessekreterare hos Sverok Norrbotten och mötesordförande för Svenska Cosplayföreningen.

Samtidigt som Sverok Stockholms årsmöte den 9:e mars pågick förbundsårsmöte för Svenska Esportsförbundet och där var Alexandra gäst. De antog bl.a policys och styrdokument som instiftar en fristående disciplinnämnd under förbundets paraply.

18:e mars var det dags för Sverok Admin ABs bolagsstämma där Sverok har alla röster. Alexandra representerade förbundsstyrelsen och är numera del av bolagsstyrelsen för att Sverok, som ägare, ska vara insatta i vad som händer i företaget.

Den 27:e mars deltog Alexandra i Partsgemensamt forum, som är ett forum för Regeringskansliets tjänstepersoner att diskutera behov och prioriteringar med representanter från civilsamhället.

För mig tillbringades en stor del av mars månad med att förbereda inför månadens sista helg och inför den första lördagen i april. Den 30-31 anordnades en kickoff för alla intresserade av att arrangera aktiviteter under parollen Proud and Nerdy under 2019. Kickoffen ägde rum i Göteborg och hade deltagare från tre distrikt. Ytterligare nätverksträffar för Proud and Nerdy-arrangörer planeras under året. Proud and Nerdy är ett projekt som jag älskat att vara engagerad i, men nu lämnar jag över ansvaret för det till nya projektledare i form av Helena Sandahl och Anna Kärrstrand.

Den 6:e april har det sedan i höstas varit planerat att en utbildningsdag för alla distriktsstyrelser ska äga rum, i samarbete med lokala studiefrämjandetavdelningar. Till denna utbildning tog vi fram ett nytt utbildningsmaterial anpassat för föreningsstyrelser i förbundet, för att kunna sätta en gemensam lägstanivå på kunskap i förenings- och distriktsstyrelser. Jag har sett fram emot det här arbetet länge, och det nya materialet är användbart och resultatet av ett bra samarbete.

Dessvärre var vi tvungna att sänka våra ambitioner om de fysiska utbildningarna, ett par distrikt hade svårt att få deltagare, andra svårt att få utbildare. Istället för att alla utbildningar skulle äga rum samma dag fick vi i mars öppna upp för att distrikt själva kan välja egna utbildningsdatum.

April började med konferensdagar, utbildningar och resor. Mer om det i månadsrapporten för april.

Med det avslutar jag månadsrapporten för mars 2019.

//Erland, Förbundssekreterare

En reaktion på ”Månadsrapport Mars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *