sverok, förening

Månadsrapport februari

Publicerat den Publicerad i Aktuellt, Förbundsstyrelsen, Månadsrapporter, Onsdagsuppdatering

Februari är en ganska kort månad, och jag började faktiskt skriva om den redan i förra månadsrapporten! För mig började den på äventyr i Örnsköldsvik och Sundsvall, och för Alexandra i Kungsbacka, men det är fortsättningen vi ska skriva om nu.

Första veckan i februari var både jag och Alexandra på konventet Folk och Kultur i Eskilstuna, en mötesplats för allehanda aktörer som bedriver eller berörs av kulturpolitik i Sverige. Tillsammans med Studiefrämjandet anordnade vi ett panelsamtal om spelkulturens roll i kulturpolitiken. I panelen diskuterade Alexandra med två kulturpolitiker och en tidigare utredare på regionnivå om hur kulturpolitiken ska kunna främja spelkulturen.

Panelsamtalet under Folk och Kultur

En av sakerna vi tog med oss från Folk och Kultur var att det inte längre verkar vara särskilt kontroversiellt att beteckna spel som kultur – däremot verkar resurserna till den ideella kulturen i helhet hotad för tillfället.

Alexandra medverkade även på Folk och Kultur för Ax – kulturorganisationer i samverkan, som hade tid i Kulturens monter för att informera besökare om ideell kultur.

Alexandra och jag var i mitten på februari på möte med Fryshuset för att prata om framtida samarbeten. Något som redan finns tillgängligt är Fryshusets lokaler runt om i Sverige. Var dessa finns hittar ni på deras hemsida fryshuset.se.

Möte med Fryshuset i Husby!

Alexandra har även varit på möten med ett par av Make equals projekt, Näthatshjälpen och Allt vi inte pratar om. Båda projekten vill utbilda våra medlemmar i olika ämnen så förhoppningsvis får vi till något på framtida konferenser och SLAG!

Sista helgen i februari var det NärCon Vinter och Alexandra besökte då sitt första NärCon! Hon pratade med Sverok-föreningar och lärde sig mer om cosplay-kulturen, som hon annars inte varit i så mycket kontakt med. När hon ändå var i Linköping passade hon även på att besöka East Sweden Game, som är ett community och coworking space för spelutvecklare.

Samma helg var det dags för ännu ett distriktsårsmöte, nämligen Mälardalens i Uppsala! De hade rekordmånga ombud (22) och deltagare både på plats i lokalen och på distans via hangouts.

21 februari hade Sverok Kalmar-Blekinge årsmöte i Kalmar. Mötet ägde rum i samband med konventet CalCon, under arrangörskvällen dagen innan konventet började. Jag åkte ner och var mötessekreterare på årsmötet, samt deltog första dagen på CalCon.

Sverok Kalmar-Blekinges avgående ordförande Christopher (vänster) och tillträdande ordförande Roger (höger)

På CalCon träffade jag en rad trevliga föreningar, fick spela ett spel om dinosaurietebjudningar, Super Smash Ultimate och lyckades glömma kvar en hög med nyköpta tärningar ;( CalCon var väldigt trevligt och jag hoppas komma tillbaka!

Förbundssekreteraren krossade motståndet i dinosarietebjudningsspelet…
Välkomsthäfte till Calcon XXV! Detta år med kalastema!

Måndagen därpå hölls årets första K-möte, där alla landets distriktsstyrelser är inbjudna till samtal med förbundsstyrelsen. Jag hade helt tappat rösten, men tack och lov är vi fler i förbundsstyrelsen och Linnea kunde hoppa in och hålla i mötet!

Första helgen i mars var både jag och Alexandra på lajvkonventet Prolog i Västerås. Det var som vanligt på Prolog en blandning av mys, känslosamma lajv och kreativ energi. Sverok anordnade en glassbonanza – en timme av att äta glass och prata om Sverok och lajvande.

Engagerade samtal om lajv under glassbonanzan på Prolog

Programpunkten var väldigt trevlig, vi hann med många samtal och fick snabbt slut på både stolar och fåtöljer – tack och lov var golvet sittvänligt. Förutom oss två arvoderade medverkade Helena Sandahl från styrelsen, Sanna Hedlund, Anna Liljedal, Anna Westerling och Sara Hauge från förbundskansliet! Jag höll även en föreläsning om finansiering av föreningar på söndagen, och Helena höll en på temat Mångfald i lajv.

Trött-pepp förbundssekreterare efter en helg på Prolog

Nu i mars vill vi att så många som möjligt anmäler sig till Nätverket Leias första nätverksträff och vår Kickoff för Proud and Nerdy – arrangörer. Dessutom kommer snart anmälningar till årets utbildningsdag för föreningar och distriktsstyrelser som vi gör i samarbete med Studiefrämjandet. Planen var att det i alla distrikt skulle hållas en utbildning den 6:e april. Vi har behövt ändra den planeringen bland annat pga brist på utbildare, alla utbildningar kommer alltså inte ske den 6:e. Stay tuned.

I mars är det även dags för årets andra förbundsstyrelsemöte, handlingarna kommer ut senast på lördag och kommer vara länkade från infobanken.

En reaktion på ”Månadsrapport februari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *