Onsdagsuppdatering 180919

Publicerat den Publicerad i Aktuellt, Förbundsstyrelsen, Onsdagsuppdatering

Bilden: Jag måste bli bättre på att fotografera i Sverok-sammanhang! Så länge får ni nöja er med en av mina katter, Ella Fitzgerald.

Ett urval av saker som sker hos de arvoderade

Har hänt
Anna har varit på kulturnatten i Uppsala och hälsat på Sverok Mälardalen.

Jag har diskuterat stadgar med Chrisp och kommit fram till ett nytt förslag för hur vi får ombud till Riksmötet! Det kommer även ett par andra förslag från styrelsen till Riksmötet, vilka ser ni i våra möteshandlingar till nästa styrelsemöte 🙂

I onsdags var jag på Partsgemensamt forum som representant för Civos och diskuterade demokrativillkoren som myndigheter ibland ställer på organisationer för att de ska få bidrag. Det är inte alla myndigheter som ställer detta krav och det finns framförallt inte definierat vad kravet innebär. Detta håller därför nu på att utredas och de bad om input från civilsamhällesorganisationerna. Det myndigheterna vill komma åt är de extrema delarna som terrorism, extremism, våld och annat som är olagligt. Det blev därför ibland två parallella samtal eftersom organisationerna på plats alla hade väldigt höga krav på sig själva och såg därför demokrativillkor som något på betydligt högre nivå, som t.ex. inkludering och att alla ska kunna komma till tals.

Under onsdag och torsdag var det även Team Sverok-konferens och jag åkte därför direkt efter PGF till Upplands Väsby för att träffa Anna och alla anställda. Konferensen är en möjlighet för de anställda, som annars sitter utspridda i landet, att träffas och diskutera saker som berör dem alla och lära känna varandra.

På torsdagen arrangerade LSU ett möte om demokrativillkoren som Anna deltog på.

I måndags började jag kontakta de som skickat in motioner för att informera om de förslag förbundsstyrelsen ändå tänkt lägga fram eller ge mer information kring det motionerna handlar om. Detta för att motionärerna ska ha möjlighet att uppdatera sina motioner innan deadline och för att se om vi gemensamt kan komma fram till ännu bättre förslag 🙂

 

Är på gång
På tal om motioner så närmar sig deadline, 7 oktober!

Imorgon är Anna i Linköping på East Sweden Game och då kan ni komma och fika med henne 🙂

På söndag är det K-möte! Glöm inte meddela Anna om ni vill vara med 🙂

Programmet till Höstslaget är alldeles strax klart och då uppdateras länken till schemat ni redan fått.

 

/Förbundssekreterare Alexandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *