Sverok stöttar #röstamermänskligt

Publicerat den Publicerad i Aktuellt, Förbundsstyrelsen

Kampanjen #röstamermänskligt vill visa att vi är många som är beredda att stå upp för att försvara demokratin, mänskliga rättigheter, jämställdhet, hållbar utveckling och allas lika värde.

Sveroks värdegrund utgår från synen om alla människors lika värde samt styrkan i att vara ett förbund med stor mångfald. Vi har under lång tid bedrivit ett långsiktigt påverkansarbete för att förändra diskriminerande värderingar i spelhobbyn och hos oss själva. Sverok möter varje människa med förståelse och respekt och grundläggande för verksamheten är allas lika värde. Vi tar därför avstånd från alla former av diskriminering och förtryck. Sverok utgörs av föreningar bildade av unga för att främja spelhobbyn. Därför är den mänskliga rätten till föreningsmötes-, tanke- och yttrandefrihet för unga grundläggande för hela vår verksamhet.

Vi stöttar därför kampanjen #röstamermänskligt och hoppas våra medlemsföreningar och distrikt vill göra detsamma genom att gå med i facebookgruppen #röstamermänskligt eller kontakta sin lokalavdelning som ni hittar på hemsidan.

En reaktion på ”Sverok stöttar #röstamermänskligt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *