Styrelsemöte maj 2018

Publicerat den Publicerad i Aktuellt, Förbundsstyrelsen, Onsdagsuppdatering

Styrelsemöte nummer 3 inföll samtidigt som Arrangörskonferensen och därför beslöt sig styrelsen för att husera i samma lokaler, nämligen SJs kontor i Stockholm. Samtidigt som över 100 Sverokare lärde sig mer om att arrangera event så satt FS i rummet bredvid och diskuterade och beslutade allt vad vi kunde! På lunch och fikor möttes alla och det var otroligt trevligt att få mingla med medlemmar 🙂 På bilden ovan ser ni Erik Larsson, Jenna Yeung, Emma Carlström, mig (Alexandra Hjortswang), Myke Ripa och Evelina Maro Möller Pihl. På golvet sitter Simon Sang-Wahlstedt och Anna Erlandsson.

Ratificering PC-beslut
Vi hade ett PC-beslut att ratificera och det var en projektansökan som skickats in. Syftet med projektet är att skapa lokala plattformar för ungdomsdistrikt att diskutera och samverka med kommuner och regioner på, för att belysa befintliga bidragssystem och de konsekvenser de får för barn och ungas organisering.

BU: Styrdokument föreningsnamn 2018
Sedan 2016 har Sverok ett styrdokument som reglerar vad medlemsföreningar får lov att heta. Efter förra omgången av godkännande av föreningar hittade vi lite luckor i denna, som vi nu fyllde igen. Eftersom vi ville att det nya dokumentet skulle gälla innan vi sedan godkände nya föreningar justerades punkten omedelbart.

BU: Godkännande av nya föreningar
Alla föreningar utom fyra godkändes. Dessa pga att de bröt mot någon av punkterna i styrdokumentet vi just godkänt.

BU: Styrdokument projekthantering 2018
Ibland finns det bra dokument som ingen riktigt använder och här hittade vi ett sådant. Efter att ha tittat lite på det konstaterade vi att det berodde på att det inte stod i dokumentet vem som faktiskt skulle genomföra det som beskrevs. Dags att uppdatera!

BU: Flytt av datum för Höstslaget 2018
För att Sveroks valberedning ska kunna komma och prata med potentiella framtida förbundsstyrelsemedlemmar bland distriktarna flyttade vi HöstSLAGET ett par veckor. De nya datumen är 29-30 september i Växjö. Så om du är distriktare, skriv ner det! Och även om du inte är distriktare, kom ihåg att nominera dig själv eller någon annan Sverokare till förtroendeposterna i förbundet!

DU: Proud and Nerdy i Sverige
En del i verksamhetsplanen är att vi ska åka ut och vara med på distriktens och föreningarnas Proud and Nerdy-arrangemang. De ansvariga för Proud and Nerdy har därför samlat ihop en lista på firanden runt om i landet och vi delade upp representationen mellan oss. Om ditt distrikt eller din förening planerar aktiviteter och ännu inte har pratat med Erland om det, hör av er till honom på erland.nylund@sverok.se.

BU: Styrdokument ungdomsföreningsbidrag 2018
Rutinerna för att kolla våra stora föreningar har förändrats och därmed var det även dags för styrdokumentet att förändras. Om föreningen har 500 medlemmar eller fler genomför vi en noggrannare koll för att se till att föreningen är demokratisk och sköter sin ekonomi korrekt. Vi hjälper dem även utvecklas på dessa områden framöver.

BU: Nya bidragsregler för 2018
För att uppmuntra föreningar att använda vår registrering online samt att stötta våra avdelningar har vi beslutat att ändra bidragssystemet! Medlemsbidraget höjs till 30 kr per medlem för medlemmar i föreningar, som registrerats med en godkänd onlineregistrering och deras avdelningar får även höjda bidrag år 2 och 3.

BU: Förändrat system för ombud till Riksmötet
Vi har börjat titta på ett förändrat system för att välja ombud till Riksmötet och för att få veta huruvida styrelsen tycker att vi är på rätt spår lyfte vi det vi kommit fram till hittills. Det blev klartecken från styrelsen så till nästa möte kommer troligtvis ett mer exakt förslag.

DU: Verksamhetsplan 2019
Arbetet med nästa års verksamhetsplan har börjat och steg ett var en brainstorming-omgång på styrelsemötet! Vi fyllde hela whiteboarden med förslag, som jag och Anna sedan tittat vidare på. Till nästa möte kommer det ett färdigt förslag för styrelsen att ta ställning till.

DU: Verksamhetsgrenar
Frågan om verksamhetsgrenarnas form och funktion ligger kvar sedan förra året och nu har nya styrelseledamöter tagit över frågan och frågade efter övriga styrelsens input. Svaren var spridda med allt från att ta in fler verksamhetsgrenar till att slopa konceptet med grenar helt och bara prata om spelhobbyn eller spelkulturen.

Näst möte blir 25-26 augusti i Malmö. Ses vi där?

 

/Alexandra Hjortswang
Förbundssekreterare