Om Riksmötet

Riksmötet

Riksmötet är Sveroks årsmöte och högsta beslutande organ. Där träffas medlemmar från Sveroks föreningar för att bestämma vad förbundet ska göra under de kommande två åren. Förutom själva mötet bjuder riksmöteshelgen på en massa annat roligt. Det är en unik möjlighet att få träffa över hundra andra Sverokare på samma gång.

Riksmötet 2022 är den 18-20 november på Bohusgården i Uddevalla.

Till riksmötet kan alla Sveroks föreningar skicka ett ombud.

Delta på Riksmötet!

Följ länken och läs mer om hur du gör för att anmäla dig själv eller någon annan från din förening som ombud till Riksmötet 2022.

Praktiskt kring mötet

Vartefter de praktiska detaljerna kring mötet blir klara läggs information om dem upp här på hemsidan. All praktisk info som finns just nu hittar du via knappen här nedanför.

Riksmötes innehåll

Alla saker som ska tas upp på Riksmötet samlas i de så kallade möteshandlingarna. Där kan du och de andra i din förening innan mötet läsa om de frågor som ska diskuteras och fundera på vad ni tycker om dem.

Skriv en motion!

En motion är ett medlemsförslag, alltså en idé på något som Sverok ska göra. Alla som är medlemmar i Sverok kan lämna in motioner till riksmötet. Du kan skriva en motion helt själv eller tillsammans med andra, och på så sätt vara med och påverka i förbundet. Motionerna ska skickas in innan mötet och om du vill skriva en motion men inte vet hur man gör finns hjälp att få.